Realizări în mandatul 2008 - 2012

Dumitru Beianu a fost preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu în perioada 2008-2012, o perioadă afectată de criza economică severă şi, cu toate acestea, alături de întregul colectiv de profesionişti din instituţie, a reuşit, în cei patru ani de mandat să aducă judeţul pe primele locuri în ţară, în multe domenii importante: cooperare transfrontalieră, atragerea fondurilor europene, sănătate, educație.

Idei de dezvoltare 2020 - 2024

Mânăstirea comana

Lucrările de reabilitare a Mănăstirii Comana din Episcopia Giurgiului s-au realizat printr-un proiect  selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, privind dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, în valoare totală de aproximativ 30 de milioane de lei. Astfel, au fost reabilitate şi modernizate chiliile călugărilor, casa egumenească, turnul clopotniţei, muzeul, biserica mănăstirii, drumurile de acces şi aleile pietonale. În anul semnării contractului, 2011, s-au implinit 550 de ani de la prima atestare documentară a mânăstirii.

Reabilitare Complex Servicii Sociale

Spre sfârșitul lui 2011 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Reabilitare și extindere Complex de servicii sociale Giurgiu" din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu. Astfel, au fost realizate trei servicii de tip rezidențial: Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare cu un număr de 20 de locuri; Centrul maternal, cu un număr de 10 locuri, destinat mamelor și copiilor sau cuplurilor mamă-copil aflate în situații de dificultate și Centrul de Ocrotire pentru mame și copii, victime ale violenței domestice, cu un număr de 10 locuri, serviciu care intervine prompt în situația în care cuplul mamă copil sau copiii sunt victime ale violenței la domiciliu.

Reabilitare SPITAL SINGURENI

Fost spital de boli infecţioase, unitatea medicală de la Singureni, a intrat in 2011 într-un amplu program de reabilitare şi modernizare.  În afară de banii pentru înlocuirea acoperişului, daţi de Ministerul Sănătăţii, fondurile au fost asigurate de Consiliul județean, Spitalul a fost ulterior transformat, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, în cămin de bătrâni.

Reabilitare Sediu D.G.A.S.P.C.

premiere speranțe giurgiuvene

Pe 16 iunie 2011, urcau pe scena Teatrului „Tudor Vianu”, pentru a primi diplome şi, ulterior, pentru a-şi ridica premiile în bani, peste 400 de copii şi tineri, elevi din mai multe comune şi din municipiu, laureaţi ai unor concursuri naţionale în diverse domenii. Au fost răsplătiţi pentru performanţele lor, la Gala Speranţelor Giurgiuvene, cei mai buni tineri la teatru, pictură, dans, muzică, informatică, sport, arte marţiale, matematică, ecologie, literatură şi chiar jurnalism.

GALA EXCELENȚEI în educație

Peste 100 dascăli au fost răsplătiţi pentru activitatea lor, la Gala Excelenţei în Educaţie. Şcoala românească are valori şi a avut dintotdeauna şi, chiar şi în momente foarte grele, pe aceste valori trebuie să le scoatem la suprafaţă, trebuie să le promovăm şi, mai ales, trebuie să creăm o politică unitară, să ştim unde vrem să ajungem cu aceste valori.

Votează pe 27 septembrie Dumitru Beianu
Președinte al Consiliului Județean Giurgiu

Get in Touch